Terug

Volg Vandaag Inside

Eto'o laat leeftijdstest uitvoeren: 21 (!) spelers uit Kameroenese selectie gezet

Eto'o laat leeftijdstest uitvoeren: 21 (!) spelers uit Kameroenese selectie gezet

2 jan 2023, 00:00

Een bizar verhaal uit Kameroen. De voetbalbond FECAFOOT heeft maar liefst 21 spelers van de 30 spelers die waren geselecteerd voor de kwalificatiereeks van het Afrika Cup-toernooi voor spelers onder de 17 jaar naar huis gestuurd.

Het gaat om 70 procent van de geselecteerde spelers. De controles zijn uitgevoerd op aandringen van FECAFOOT-president Samuel Eto'o. In het land wordt er namelijk al jaren fraude gepleegd met leeftijden en persoonsgegevens. "FECAFOOT dringt erop aan dat, zeker onderwijzers, de leeftijdscategorieën moeten respecteren."

De Kameroenese bond kwam tot de ontdekking door speciale testen. Zo werd er een MRI-scan gemaakt van hun polsen, waardoor de artsen kunnen checken aan de hand van de botten wat de leeftijd is. Uiteindelijk bleek bij 21(!) van de 30 spelers dat ze ouder waren dan 17 jaar. De spelers zijn per direct uit de selectie gezet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.