Terug

Volg Vandaag Inside

ESPN krijgt veel klachten over netten in De Kuip: 'Dieptepunt in Nederlandse voetbal'

ESPN krijgt veel klachten over netten in De Kuip: 'Dieptepunt in Nederlandse voetbal'

10 apr 2023, 00:00

Sportzender ESPN heeft veel klachten gezien en gelezen van kijkers die ongelukkig zijn over de netten die tot het einde van het seizoen aan vier zijden van stadion De Kuip zijn gespannen. Dat laat een woordvoerder van ESPN maandag weten. Zondag, bij de wedstrijd Feyenoord-RKC, hingen de netten voor het eerst aan alle zijden.

Het is lastig te zeggen om hoeveel klachten het gaat, "het leeuwendeel komt niet rechtstreeks bij ons terecht maar wordt op andere manieren geuit", aldus een woordvoerder. Het gaat dan bijvoorbeeld om kritiek die fans uiten via sociale media. "Maar duidelijk is dat met name de palen van de netten een goede tv-registratie enorm in de weg zitten."

De zender wijst erop dat bij de Europa League wordt gekozen om een vak leeg te laten voor de televisieregistratie. "Maar in de Eredivisie worden netten opgehangen - we moeten het ermee doen en proberen er het beste van te maken", aldus de zegsman van ESPN. "Maar treurig is het wel." Overigens begrijpen de meeste klagers die zich wel rechtstreeks tot ESPN richten "heel goed dat ESPN hier ook weinig aan kan doen. Men wil vooral zijn of haar ergernis kwijt."

Speelveiligheid

ESPN voert nog gesprekken met Feyenoord over de nieuwe maatregel. De Rotterdamse club liet vrijdag weten dat Feyenoord zich "genoodzaakt" ziet "deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid".

De maatregel is genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen van woensdag in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Ajacied Davy Klaassen werd in het stadion van Feyenoord geraakt door een voorwerp, vermoedelijk een aansteker. De voetballer hield hier een hoofdwond aan over.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.