Terug

Volg Vandaag Inside

Espanyol strikt topscorer van China

Espanyol strikt topscorer van China

28 jan 2019, 12:49

BARCELONA (ANP) - De Spaanse voetbalclub Espanyol heeft Wu Lei aangetrokken. De Chinese aanvaller komt over van Shanghai SIPG, waarmee hij afgelopen jaar kampioen werd van de Super League. De 27-jarige Wu Lei kroonde zich met 27 doelpunten ook tot topscorer van de hoogste divisie in China.

De rechtsbuiten debuteerde in 2006, op een leeftijd van 14 jaar en 287 dagen. Wu Lei is daarmee de jongste debutant ooit in het Chinese voetbal. Mede dankzij zijn doelpunten klom Shanghai SIPG van de derde divisie op naar de Super League, met het kampioenschap van afgelopen jaar als bekroning.

Met bijna 170 doelpunten is Wu Lei de topschutter aller tijden van de ploeg uit Shanghai. Hij gaat zijn geluk nu beproeven in La Liga bij Espanyol, dat in handen is van een Chinese investeringsmaatschappij. De international stond ook in de belangstelling van Engelse clubs uit de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.