Terug

Volg Vandaag Inside

Erwin van de Looi benoemt Feyenoorder tot aanvoerder van Jong Oranje tijdens EK

Erwin van de Looi benoemt Feyenoorder tot aanvoerder van Jong Oranje tijdens EK

19 juni 2023, 20:07

Quinten Timber zal de aanvoerdersband dragen tijdens de EK-campagne van Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi heeft de Feyenoord-middenvelder aangewezen voor deze belangrijke rol. Stef de Bont van Voetbal International maakte dit nieuws maandagavond bekend via Twitter.

Timber krijgt de voorkeur boven spelers die al ervaring hebben opgedaan bij het 'grote' Oranje, zoals Devyne Rensch, Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor. Deze drie spelers zijn echter ook niet gekozen als reserve-aanvoerder. Die rol is toebedeeld aan Wolfsburg-verdediger Micky van de Ven.

Jong Oranje zal de poulewedstrijden spelen tegen België, Portugal en Georgië, het gastland van het toernooi, samen met Roemenië. Timber zal tijdens deze wedstrijden de aanvoerdersband dragen.

Timber was al aanvoerder van Jong Oranje tijdens de tweede helft van het oefenduel met Japan afgelopen week. De middenvelder, die afgelopen seizoen de overstap naar Feyenoord maakte, is op tijd hersteld voor het EK. Hij miste acht Eredivisie-duels vanwege een knieblessure, maar kwam in de laatste vier speelronden weer in actie.

Van de Looi koos hem vanwege zijn rol in het team en zijn kwaliteiten zowel op als buiten het veld. Van de Looi prees Timbers uitstraling, zijn vechtlust en zijn talent. Hij beschouwt Timber als een voorbeeld van een Jong Oranje-speler.

Het EK begint woensdagavond voor Jong Oranje, met de openingswedstrijd tegen Jong België om 18.00 uur. Nederland heeft het jeugd-EK al twee keer gewonnen, in 2006 en 2007. Twee jaar geleden strandde het team in de halve finale tegen Duitsland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.