Terug

Volg Vandaag Inside

'Erling Haaland na medische keuring op weg naar Manchester City'

'Erling Haaland na medische keuring op weg naar Manchester City'

9 mei 2022, 18:48

Erling Haaland is op weg naar Manchester City. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is de Noorse aanvaller maandag al medisch gekeurd in het Erasmus-ziekenhuis van Brussel.

Eerder op de dag meldde de Britse tak van sportwebsite The Athletic al dat Haaland zijn keuze had gemaakt. De Noor verhuist in de zomer van Borussia Dortmund naar Manchester City, de club waarvoor zijn vader Alf-Inge tussen 2000 en 2003 speelde. De Engelse kampioen zou bereid zijn om de gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt 75 miljoen euro te betalen.

De 21-jarige Haaland is sinds zijn komst begin 2020 naar Dortmund een garantie voor doelpunten. Hij maakte 61 goals in de Bundesliga en 15 in de Champions League voor de Duitse club, die achter Bayern München als tweede eindigt in de competitie. Haaland werd de afgelopen maanden met vrijwel alle Europese topclubs in verband gebracht.

Technisch directeur Sebastian Kehl van Dortmund zei zondag dat er deze week duidelijkheid komt over de toekomst van de Noorse spits. Volgens The Athletic heeft Haaland een persoonlijk akkoord bereikt met Manchester City, dat niet hoeft te onderhandelen met Dortmund omdat de Noor een clausule in zijn nog twee jaar doorlopende contract heeft staan. Haaland wordt bij de 'Citizens' de opvolger van Sergio Agüero, die vorig jaar vertrok naar FC Barcelona, maar enkele maanden later zijn carrière moest beëindigen vanwege hartproblemen.

Dortmund nam Haaland twee jaar geleden voor 20 miljoen euro over van Red Bull Salzburg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.