Terug

Volg Vandaag Inside

Erik ten Hag tevreden over Manchester United ondanks nederlaag in stadsderby

3 mrt 2024, 21:26

Manchester United-coach Erik ten Hag was tevreden met het optreden van zijn ploeg in de verloren derby tegen stadgenoot City. "Over ons spel ben ik tevreden, over het resultaat uiteraard niet", zei de coach op de website van zijn club. City won met 3-1 nadat Marcus Rashford United nog een vroege voorsprong had bezorgd.

Rashford moest voortijdig naar de kleedkamer. "Hij heeft klachten, al voor het duel, en kon geen hele wedstrijd spelen", vertelde Ten Hag. "Hetzelfde gold voor Jonny Evans, die ik na 70 minuten ook moest wisselen." Op dat moment stond het nog gelijk na een doelpunt van Phil Foden. Daar was volgens Ten Hag een overtreding op Rashford aan voorafgegaan. "Dat zijn de kleine verschillen. Als Rashford scoort staat het 2-0, nu wordt het uit de tegenaanval 1-1. Hetzelfde gebeurde bij de 2-1. Die viel ook uit een tegenaanval nadat wij met Alejandro Garnacho een kans hadden. Het had ook de andere kant op kunnen vallen."

Collega Pep Guardiola loofde met name Foden, de maker van twee doelpunten. "Hij was altijd al een getalenteerde speler, maar nu is hij volwassener en begrijpt hij het spel beter, vooral verdedigend", vertelde Guardiola aan de BBC. "Hij kan in het midden spelen, op rechts en scoren vanaf links. Wat kan ik zeggen? Hij is de beste speler in de Premier League op dit moment."

Eerder gaf Andy van der Meijde bij Veronica Offside aan dat hij Ten Hag graag ziet terugkeren bij Ajax. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.