Terug

Volg Vandaag Inside

Erik ten Hag eist volledige scherpte bij Ajax in Bern

Erik ten Hag eist volledige scherpte bij Ajax in Bern

17 mrt 2021, 20:53

Met een comfortabele voorsprong van 3-0 verschijnt Ajax donderdagavond aan de aftrap van het uitduel met Young Boys in de Europa League. Een plaats in de kwartfinale lijkt voor het grijpen. "Dat ligt inderdaad aan ons zelf", erkende trainer Erik ten Hag. "Maar we moeten scherp en op onze hoede zijn."

Ajax liet Young Boys er vorige week uitzien als een machteloze ploeg. De Zwitserse kampioen van de laatste drie jaar schoot geen enkele keer op het doel van Maarten Stekelenburg. "Maar ze staan niet voor niets opnieuw riant bovenaan. En je wint ook niet zomaar twee keer van Bayer Leverkusen in de vorige ronde", zei Ten Hag. "Het was vooral onze verdienste dat zij er niet goed uitzagen."

De coach van Ajax heeft zijn spelers op de ruststand van het thuisduel van Young Boys met Bayer Leverkusen gewezen (3-0). "Als ze in hun kracht mogen spelen, dan kunnen ze echt wel wat", zei de Tukker in de aanloop naar zijn 40e Europese wedstrijd met de koploper van de Eredivisie. "Misschien hebben ze geleerd van vorige week. Misschien gaan ze het anders doen en opportunistischer spelen. We moeten overal op voorbereid zijn. Want we moeten wel de regie houden. We willen een goede wedstrijd op de mat leggen en winnen."

Daley Blind lijkt op tijd fit voor de return op het kunstgras van Bern. Hij ontbrak de laatste drie wedstrijden vanwege een knieblessure. "We wachten even af hoe hij reageert op de laatste training", zei Ten Hag. "Daarna kijken we of hij kan beginnen."

Voor de geblesseerde Noussair Mazraoui en zieke Jurriën Timber komt het tweede duel met Young Boys te vroeg. Devyne Rensch of Sean Klaiber start daardoor als rechtsback. Het zou goed kunnen dat Edson Álvarez als centrale verdediger begint en Blind als meest controlerende middenvelder gaat voetballen.

Ten Hag maakt zich geen zorgen over het kunstgras van de thuisploeg. "Dat mag geen item zijn", zei hij. "We hebben dit seizoen driemaal op kunstgras gespeeld en driemaal gewonnen."

Trainer Gerardo Seoane van Young Boys beseft dat zijn ploeg voor een loodzware opgave staat. "We moeten veel scoren tegen een heel goede ploeg. En eigenlijk mogen we geen doelpunt meer tegen krijgen", zei hij. Hij wees er ook op dat er in Bern wel eens vaker rare dingen zijn gebeurd. Seoane doelde op het 'wonder van Bern', zoals de ontsnapping van Duitsland in de WK-finale van 1954 de geschiedenis in is gegaan. De Duitsers keken tijdens de eindstrijd tegen Hongarije tegen een achterstand van 0-2 aan maar wonnen met 3-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.