Erik ten Hag boekt met Manchester United vierde zege op rij

4 sep 2022, 19:24

Manchester United heeft Arsenal de eerste nederlaag toegebracht in de Engelse voetbalcompetitie. Het elftal van trainer Erik ten Hag won met 3-1 van de koploper. Voor Manchester United betekende het alweer de vierde zege op rij.

Antony beleefde een debuut om niet snel te vergeten. De Braziliaanse aanvaller, voor 95 miljoen euro overgekomen van Ajax, opende na 35 minuten spelen de score. Antony stond aan de rechterkant van het zestienmetergebied vrij en kreeg de bal aangespeeld door Marcus Rashford. Oog in oog met keeper Aaron Ramsdale schoof de Zuid-Amerikaan de bal met zijn linkervoet beheerst in het doel.

Even daarvoor was een doelpunt van Arsenal afgekeurd. Scheidsrechter Paul Tierney oordeelde, na het zien van televisiebeelden, dat de Noor Martin Ødegaard een overtreding maakte op Christian Eriksen toen hij hem de bal afpakte.

Arsenal voetbalde beter en de verdiende gelijkmaker viel in de beginfase van de tweede helft. Na een fraaie steekpass van Ødegaard werd een schot van Gabriel Jesus in de 60e minuut geblokt. Bukayo Saka stond op de juiste plaats om de bal daarna binnen te schieten.

Manchester United toonde zich daarna bijzonder efficiënt en was, net als in vorige duels, vooral gevaarlijk uit snelle omschakelingen. Arsenal verloor in de 66e minuut de bal op het middenveld en na een fraaie dieptepass van de Portugees Bruno Fernandes schoot Marcus Rashford de 2-1 binnen.

De beslissing viel een kwartier voor tijd. Eriksen behield het overzicht, tikte de bal breed op de vrijstaande Rashford, die weer scoorde: 3-1.

Arsenal blijft koploper met 15 punten uit zes duels. Manchester United is opgeklommen naar de vijfde plek met 12 punten.