Terug

Volg Vandaag Inside

'Erik ten Hag bezig aan zijn laatste jaar bij Manchester United'

1 mrt 2024, 21:08

Wim Kieft verwacht dat Erik ten Hag bezig is aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. Dat zegt de analist in zijn nieuwe column voor De Telegraaf.

Wim vindt onder meer het voetbal bij Manchester United 'niet om aan te zien'. "Daarom verwacht ik dat Ten Hag aan zijn laatste jaar bezig is", zegt Wim. "Het klimaat waarin hij bij United moet werken is ook totaal anders dan bij City. Bij de buren zie je een bepaalde sfeer, er heerst een ware voetbalcultuur en lijkt alles ook in de top op een team. Txiki Begiristain is er de technisch directeur en die werkt los van Guardiola met meer vroegere Barcelona-mensen samen. Zo’n team heeft United al heel lang niet meer. Er moet iets goed mis zijn bij die club. Want Mourinho en Van Gaal waren ook geen kleine trainers die er sneuvelden."

Verder blikt Wim ook vooruit op de stadsderby van aankomende zondag tussen Manchester City en Manchester United. "Voor Erik ten Hag wordt het een monsterlijke klus om Manchester City te bedwingen", stelt Wim. "Hij en Guardiola hebben ongeveer hetzelfde gespendeerd aan nieuwe spelers in de afgelopen twee seizoenen. Allebei in totaal meer dan 400 miljoen euro. Het is Ten Hag toch niet gelukt om zijn speelwijze erin te krijgen bij United. Niet dat hij de speelwijze bij Ajax heeft uitgevonden, trouwens. Ajax speelde al vijftig jaar zo en hij had het geluk van een geweldige lichting jeugdspelers", aldus Wim.

Eerder gaf Andy van der Meijde bij Veronica Offside aan dat hij Ten Hag graag ziet terugkeren bij Ajax. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.