Erik ten Hag beleeft met Manchester United horrormiddag bij Brentford FC

13 aug 2022, 00:00

Trainer Erik ten Hag heeft Manchester United in de uitwedstrijd tegen Brentford volledig zien ontsporen. De spelers van de eens zo roemruchte club stapelden fout op fout en speelden na een half uur al een verloren wedstrijd. De thuisclub won met 4-0.

De Londense club leidde na 35 minuten al met 4-0. Ten Hag, deze zomer overgekomen van Ajax, leed vorige week in de openingswedstrijd van de competitie ook al een nederlaag. Op Old Trafford was toen Brighton & Hove Albion te sterk (1-2).

Het is 32 jaar geleden dat United in de competitie na 35 minuten voor het laatst met minstens vier doelpunten achterstond. Destijds gebeurde dat tegen Nottingham Forest, dat na 25 minuten al met 4-0 leidde.

Donny van de Beek en Tyrell Malacia begonnen zaterdag op de bank bij United. Malacia viel halverwege in, Van de Beek mocht een paar minuten voor tijd nog opdraven. Cristiano Ronaldo had deze keer wel een basisplaats.

Josh Dasilva zette de thuisclub al na 10 minuten op voorsprong. Hij zag zijn schot na een grote blunder van keeper David De Gea over de doellijn rollen. Al snel maakte Mathias Jensen er 2-0 van. Aan de treffer ging balverlies van Christian Eriksen vooraf, die op zijn beurt was aangespeeld door De Gea terwijl hij in de dekking stond.

Na een half uur werd het 3-0. Ben Mee scoorde met het hoofd, nadat Ivan Toney de bal had doorgekopt. Weer 5 minuten later stond het 4-0, Bryan Mbeumo scoorde na een goed uitgevoerde counter.