Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie-voetbalsters roepen op tot betere betalingen

22 mrt 2024, 18:48

De voetbalsters uit de eredivisie roepen in een gezamenlijk statement de KNVB, de clubs en de sponsoren op om iets te doen aan de slechte betaling van speelsters in Nederland.

De meerderheid wordt niet betaald en krijgt hooguit een onkostenvergoeding. Van de twaalf clubs in de eredivisie is er maar één die alle voetbalsters fulltime in dienst heeft.

"We willen kunnen leven van voetbal, zodat wij er ook naar kunnen leven. Wij willen geen miljoenen, wij vragen om een minimumloon. Wij willen prof zijn", valt er onder meer te lezen in het statement.

Bij de eerste wedstrijd van deze speelronde droegen aanvoerders Tessa Wullaert van Fortuna Sittard en Kelly Steen van Telstar bij de opkomst van beide ploegen speciale shirts. Daarop stond de boodschap "Betaald voetbal = betaald worden".

Onlangs was een verslaggever van Hart van Nederland aanwezig bij de kwartfinale van de Champions League tussen Ajax en Chelsea (0-3). De dames werden tijdens de wedstrijd gesteund door 35.991 supporters, een recordaantal. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.