Terug

Volg Vandaag Inside

'Eredivisievoetballer verdacht van matchfixing, politie doet onderzoek'

'Eredivisievoetballer verdacht van matchfixing, politie doet onderzoek'

9 mei 2021, 17:23

Een Eredivisie-speler wordt ervan verdacht dit seizoen een gele kaart te hebben uitgelokt, zodat hij of anderen hier geld mee konden verdienen op de gokmarkt, zo bevestigt de politie na vragen van de NOS.

Eén gokker zou 13000 euro hebben gewonnen door in te zetten op de gele kaart, met een inzet van 3000 euro. Twee andere gokkers verdienden 1000 euro, zo blijkt uit onderzoek van de NOS. Bij de omroep is bekend om welke speler het gaat, maar omdat het strafrechtelijk onderzoek nog in een vroeg stadium zit, is er besloten om de naam niet te publiceren. De speler zelf zegt van niets te weten.

Mocht het Openbaar Ministerie besluiten om tot vervolging over te gaan, dan zou het voor het eerst in Nederland zijn dat een matchfixingzaak in Nederland voor de rechter komt. Een woordvoerder van de politie meldt: 'We nemen het heel serieus. Zodra de signalen bij ons zijn binnengekomen zijn we een onderzoek gestart.'

Het zou om een opvallende gele kaart gaan: de desbetreffende speler had het hele seizoen nog geen kaart gekregen en vloerde een tegenstander ver buiten zijn eigen strafschopgebied, zonder dat er direct gevaar was. De speler spreekt van een onhandige en onnodige overtreding: 'Maar ik heb wel eens gekkere overtredingen gemaakt.'

De NOS meldt dat het meest opvallende gokgedrag van een fanatieke voetbalsupporter komt, die niet ver bij de speler vandaan woont. Hij heeft voor de wedstrijd kort achter elkaar vijf keer gewed dat de speler die wedstrijd een gele kaart zou krijgen, voor een bedrag van in totaal ongeveer 3000 euro. Hij won daarmee zo'n 13.000 euro. Volgens hem is het gokgedrag niet opvallend: 'Meestal verlies ik, en dan staan jullie niet voor mijn deur.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.