Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie zonder uitsupporters aanstaande: 'Sfeer wordt er niet minder op'

Eredivisie zonder uitsupporters aanstaande: 'Sfeer wordt er niet minder op'

8 nov 2021, 09:08

Afgelopen weekend waren er wederom incidenten met supporters tijdens Eredivisie-wedstrijden: Heracles-bussen met kinderen werden bekogeld door Twente-supporters, bij Vitesse - FC Utrecht werd vuurwerk op het veld gegooid en AZ-keeper Peter Vindahl werd bekogeld in De Kuip. Volgens Valentijn Driessen reden genoeg om binnenkort geen uitsupporters meer in stadions te laten.

'Ik denk dat het heel duidelijk is', begint de Chef Voetbal van de Telegraaf. 'Ron Jans gaf bij ESPN een goede voorzet waar ik het helemaal mee eens ben. En dat is gewoon geen uitsupporters meer. Als je ziet wat er om je heen gebeurd, dan komt het vaak uit de bezoekende vakken. Alle ellende. Dus dan maar geen uitsupporters. Ik denk dat het een eerste stap is.'

'Als je dit iedere week op de velden maar blijft zien, dat gaat nergens over', refereert Valentijn naar de ongeregeldheden van afgelopen weekend. De Twentse derby verliep ogenschijnlijk positief, waarna het na afloop alsnog uit de hand liep tussen de twee supportersgroepen. 'Wat je ook leest is dat hele gezinnen naar het voetbal kwamen en het is niet veilig meer. Als je met het gezin in een bus van Almelo naar Enschede rijdt en je wordt op de terugweg opgewacht door Twente-supporters met stenen en vuurwerk. Dat gaat helemaal nergens over met kinderen in de bus. Dat moet je niet willen.'

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft aangegeven binnenkort met een plan van aanpak te komen om het supportersgeweld de kop in te drukken. Of uitsupporters daadwerkelijk geweerd zullen worden, valt nog te bezien. 'Ik denk dat de sfeer er niet minder op wordt', besluit Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.