Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie wil stadions vanaf 2020 rookvrij

Eredivisie wil stadions vanaf 2020 rookvrij

5 juni 2019, 11:22

Vanaf het seizoen 2020-2021 mag er in voetbalstadions waar duels uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden gespeeld niet meer worden gerookt. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl dat is opgezet door beide voetbalcompetities, in samenwerking met de clubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij. Komend seizoen zal bij clubs waar nog geen rookverbod geldt een ontmoedigingsbeleid worden gehanteerd.

De actie sluit aan bij de landelijke beweging 'De Rookvrije Generatie’, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. In openbare gebouwen en in de horeca geldt al langer een verbod op roken, net als bij Vitesse, Ajax en Almere City FC. Ook bij wedstrijden van Oranje mag niet worden gerookt. PSV voert komend seizoen een rookverbod in.

Het platform streeft ernaar dat er op geen enkele plek in stadions mag worden gerookt. Fervente rokers zullen het stadion moeten verlaten om een sigaret op te steken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.