Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie wijkt niet voor Formule 1

Eredivisie wijkt niet voor Formule 1

14 jan 2020, 18:45

De voorlaatste speelronde van de eredivisie blijft 'gewoon' op het programma staan voor zondag 3 mei, de dag waarop ook de Grand Prix van Nederland op Zandvoort wordt verreden. De voetbalclubs hadden in september bij de KNVB het verzoek neergelegd of de wedstrijden een dag eerder gespeeld kunnen worden.

Ze denken niet alleen dat de Formule 1 veel aandacht opslokt, maar ook dat het in de regio om Zandvoort extreem druk wordt. De Noord-Hollandse clubs Ajax en AZ hebben op 3 mei een thuiswedstrijd op het programma staan.

De KNVB heeft het verzoek van de eredivisie echter naast zich neergelegd, omdat er op de kalender amper ruimte is om te schuiven. Zo staan op donderdag 30 april de halve finales van de Europa League op het programma. Ajax en AZ zijn nog actief in dat Europese toernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.