Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie speelt volgend seizoen met deze Rembrandtbal

Eredivisie speelt volgend seizoen met deze Rembrandtbal

8 apr 2019, 10:51

Willem van Hanegem heeft maandagochtend in het Rijksmuseum de eerste officiële Eredivisiebal voor het seizoen 2019/2020 in ontvangst mogen nemen.

Het ontwerp van de bal is vanwege 'Het Jaar van Rembrandt' opgebouwd uit etsen van de meester.

De keuze voor Rembrandt als 'ontwerper' van de bal is volgens Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum) een mooie aanvulling op alle activiteiten rondom 'Het Jaar van Rembrandt'. Directeur Dibbits ziet een verassende combinatie tussen voetbal en Rembrandt: "Rembrandt was een artiest, net als de beste spelers in de Eredivisie. Uitzonderlijke creativiteit is zowel op het voetbalveld als op een canvas vereist om de beste te worden."

Willem van Hanegem nam maandagochtend het eerste exemplaar in ontvangst. "Rembrandt en 'De Kromme' zijn beiden Hollandse meesters die een jubileumjaar beleven. Namens het Rijksmuseum en de Eredivisie wilden we Van Hanegem de allereerste Rembrandtbal daarom graag cadeau doen voor zijn 75e verjaardag," aldus Alex Tielbeke (directeur Eredivisie).

Eredivisiebal 2019/2020 x Rembrandt

Willem van Hanegem over Veronica Inside

Van Hanegem over Veronica Inside
2:13
Van Hanegem over Veronica Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.