Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie nadert ontknoping boven- en onderin

Eredivisie nadert ontknoping boven- en onderin

12 mei 2019, 07:24

Ruim twee weken na de vorige speelronde gaat de eredivisie zondag weer verder. Eigenlijk zou dit de laatste speelronde worden, maar vanwege de Europese verplichtingen van Ajax heeft de KNVB de voorlaatste speelronde verplaatst naar komende woensdag. Na 32 van de 34 wedstrijden hebben Ajax en PSV evenveel punten, maar het doelsaldo is flink in het voordeel van de Amsterdammers (+81 tegen +71).

De grote vraag is hoe Ajax zich gaat herstellen van de zware dreun die het woensdagavond kreeg van Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Erik ten Hag stond op de drempel van de finale van de Champions League, tot Lucas Moura in de laatste seconden van de blessuretijd de 2-3 maakte in de Johan Cruijff ArenA. Ajax ontvangt voor eigen publiek het gehavende FC Utrecht, de nummer vijf van de ranglijst. PSV speelt in Alkmaar tegen AZ, dat vierde staat.

Onderin de eredivisie dreigt degradatie voor NAC, dat vijf punten minder heeft dan Excelsior. Alleen bij winst op sc Heerenveen kan NAC degradatie nog even uitstellen. In De Kuip speelt Robin van Persie zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord neemt in het duel met ADO Den Haag eveneens afscheid van het Rotterdamse publiek.

De negen wedstrijden van de 33e speelronde beginnen allemaal om 14.30 uur. De eredivisie eindigt nu woensdagavond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.