Terug

Volg Vandaag Inside

Worst case scenario: 'Eredivisie naar 20 clubs en zonder kampioen'

Worst case scenario: 'Eredivisie naar 20 clubs en zonder kampioen'

23 mrt 2020, 10:00

Als het coronavirus er voor zorgt dat er dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld worden in de Eredivisie. Dan breidt de competitie zich volgend seizoen uit naar twintig clubs en wordt er dit seizoen ook geen kampioen aangewezen, dat meldt De Telegraaf

Dit betekent dat de huidige hekkensluiters van de Eredivisie, ADO Den Haag en RKC Waalwijk, de dans ontspringen en ook volgend jaar op hoogste niveau van Nederland actief zijn. De huidige nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie voegen zich bij de Eredivisie. Dit zijn SC Cambuur en De Graafschap.

De tickets voor Europees voetbal worden, in dit worst case scenario, verdeeld over de huidige stand. Dat betekent dat Ajax volgend seizoen weer in de Champions League speelt en AZ instroomt in de voorronde van het kampioenenbal. Feyenoord zou direct naar de groepsfase van de Europa League gaan en PSV en Willem II naar de voorronde van dit toernooi.

Ook meldt De Telegraaf dat er waarschijnlijk met Pasen en Kerst gevoetbald gaat worden. Er komen namelijk vier speelrondes bij en na het seizoen van 20/21 staat er een EK te wachten. Het spelen van doordeweekse speelrondes en spelen op feestdagen lijkt dan ook de enige oplossing om op tijd klaar te zijn.

Mocht de Eredivisie volgend seizoen twintig clubs hebben, dan degraderen er ook vier. Zodat er in het seizoen 21/22 er weer 18 teams spelen in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal.

Afgelopen vrijdag besprak sportmarketeer Chris Woerts de financiële gevolgen van het coronavirus voor de clubs bij Veronica Inside. Bekijk het gesprek hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.