Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie maakt afspraken met alle clubs rondom Coronavirus

Eredivisie maakt afspraken met alle clubs rondom Coronavirus

5 mrt 2020, 22:12

De Eredivisie CV heeft vandaag in een memo naar alle Eredivisieclubs een aantal afspraken verstuurd. Spelers schudden voorafgaand aan na afloop van een wedstrijd geen handen meer en worden geacht om na afloop van wedstrijden niet meer in commerciële ruimtes te verschijnen.

In de memo schrijft de Eredivisie CV:

'Sinds een week is het COVID-19 virus, beter bekend als het coronavirus, ook in Nederland een feit. Inmiddels zijn er in een aantal omringende landen wedstrijden afgelast, worden wedstrijden gespeeld in lege stadions en zijn er ook in Nederland serieuze aanwijzingen dat mogelijke grote evenementen worden afgelast. Uiteraard volgen wij nauwgezet de adviezen van de RIVM.'

'Vanochtend is in de Kerngroep Commerciële Zaken afgesproken één lijn te trekken om in ieder geval de spelers tot bepaalde hoogte te beschermen tegen mogelijke besmetting van het virus. De aanwezige clubs hebben behoefte aan één en dezelfde lijn die we allemaal kunnen volgen. Met onmiddellijke ingang willen we de volgende afspraken maken, welke gelden voor alle clubs in de Eredivisie tot nader order:

  • Spelers geen handen te laten schudden of hand-in-hand te laten lopen voorafgaand en na afloop van de wedstrijd (arbitrage, line-up kinderen, tegenstanders, pers etc.)

  • Spelers na afloop van de wedstrijd buiten de commerciële ruimtes te houden.'

'Na afloop zijn spelers uiteraard beschikbaar voor de pers in de mixed zone en worden de verplichtingen over en weer nagekomen. Verder zullen ze zich niet begeven in ruimtes buiten kleedkamer en mixed zone.'

'Deze maatregelen willen we uit voorzorg in gezamenlijkheid treffen ter bescherming van ieders gezondheid. Uiteraard staat het vrij om deze maatregelen ruimer of voor (enkel) jullie eigen spelers anders te interpreteren. Wij adviseren met klem dat iedere club deze richtlijnen volgt waarbij jullie dus kunnen refereren aan deze afspraak. Deze is ook kortgesloten met de KNVB.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.