Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie keert na kort reces terug met duels om van te smullen

Eredivisie keert na kort reces terug met duels om van te smullen

28 dec 2020, 16:25

Met Ajax als nipte koploper is de Eredivisie even op winterreces. Veel tijd om uit te rusten is er niet voor de spelers uit de hoogste voetbalklasse. Want over amper twee weken wacht alweer de vijftiende speelronde, die wordt afgesloten met een topper om naar uit te kijken tussen Ajax en PSV in Amsterdam.

Voetballen voor lege tribunes zal nooit wennen, zelfs niet als de rechtenhouders televisiekijkers op enthousiaste stadiongeluiden trakteren. Maar helemaal geen Eredivisie vanwege corona was nog erger geweest voor de voetballiefhebber. Die had dan de definitieve doorbraak van Ryan Gravenberch en Cody Gakpo bij Ajax en PSV moeten missen. Of de voortrekkersrol van Teun Koopmeiners bij AZ, in en buiten het veld. Het onverzettelijke Feyenoord of de wederopstanding van Oussama Tannane en Riechedly Bazoer, spelers met een rafelrand maar pareltjes van Vitesse.

Ajax is kwetsbaar, zeker als het bepalende spelers mist. Naaste belager PSV, dat een achterstand van slechts 1 punt heeft, lijkt alleen maar nog beter te kunnen worden. En wat als Feyenoord verlost raakt van aanhoudend blessureleed en AZ in de slotfase geen voorsprong blijft weggeven? En hoe gevaarlijk is Vitesse? Die club heeft al wel alle clubs uit de huidige top 5 ontmoet.

Groningen (zesde op de ranglijst), FC Twente (zevende) en Sparta Rotterdam (negende) zullen tevreden terugkijken op de eerste competitiehelft. FC Utrecht (tiende) en Willem II (vijftiende) blijven voorlopig ver van hun doelstellingen verwijderd. De topscorer van de Eredivisie liet zich vijf maanden geleden ook niet voorspellen. Danilo, door Ajax verhuurd aan FC Twente, heeft al 11 doelpunten achter zijn naam staan. Daar kunnen zelfs Steven Berghuis (10) en Dusan Tadic (9) niet aan tippen.

De afloop van de Eredivisie laat zich nog slechter voorspellen dan de afgelopen seizoenen. Daarvoor zijn niet alleen de verschillen klein. Veel titelkandidaten treffen elkaar nog tweemaal, omdat de KNVB bij het vaststellen van het speelschema nog stiekem hoopte dat de tribunes in de tweede helft wel weer vol zouden zitten.

Het is even afwachten wanneer er weer voorzichtig toeschouwers welkom zijn in stadions, nu het vaccineren tegen corona kan beginnen en er steeds meer sneltesten beschikbaar zijn. De clubs uit de Eredivisie snakken naar betalende fans op de tribune, niet alleen vanwege de sfeer maar ook om de broodnodige inkomsten.

Programma januari:

  • 10 januari: Ajax-PSV

  • 13 januari: PSV-AZ

  • 17 januari: Ajax-Feyenoord

  • 20 januari: AZ-Ajax (Toto KNVB Beker)

  • 24 januari: Feyenoord-AZ

  • 31 januari: AZ-Ajax en Feyenoord-PSV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.