Terug

Volg Vandaag Inside

Eredivisie collectief tegen komst Super League

Eredivisie collectief tegen komst Super League

20 apr 2021, 16:14

De achttien voetbalclubs uit de Eredivisie, verenigd in de ECV, hebben zich collectief uitgesproken tegen de komst van de Super League. Twaalf ploegen uit Engeland, Spanje en Italië kondigden in de nacht van zondag op maandag de oprichting van deze 'gesloten' elite-competitie aan. De ECV vindt de opzet van de Super League niet aanvaardbaar.

"Het belangrijkste bezwaar is dat sportieve prestaties in de nationale competitie niet van invloed lijken te zijn op het kunnen meedoen aan deze nieuwe Europese competitie", zegt directeur Jan de Jong. "Dit holt het belang van de nationale competities uit, maar vooral tornt het aan de basisprincipes van sport. Presteren moet beloond worden. En iedereen moet in theorie van iedereen kunnen winnen of in ieder geval kunnen uitkomen in wedstrijden tegen elkaar. Dat verklaart ook waarom supporters in diverse landen zo krachtig reageren en ageren tegen dit initiatief. Die hebben dat feilloos in de gaten."

Enkele uren nadat de twaalf clubs hun Super League hadden aangekondigd, bekrachtigde het bestuur van de UEFA de voorgestelde hervormingen van de Champions League, Europa League en de nieuwe Conference League. De Europese bekertoernooien krijgen vanaf 2024 een andere opzet en meer deelnemers. De ECV en de KNVB hadden aangedrongen op zulke veranderingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.