Terug

Volg Vandaag Inside

Erdogan dringt aan op einde bloedvergieten voor gesprek met Poetin

Erdogan dringt aan op einde bloedvergieten voor gesprek met Poetin

13 okt 2022, 00:00

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft kort voor een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin aangedrongen een einde te maken aan het bloedvergieten in Oekraïne. Erdogan gaat in de marge van een Aziatische topconferentie in de Kazachstaanse hoofdstad Astana in gesprek met Poetin, naar verluidt over de mogelijkheid de strijd in Oekraïne te staken en over mogelijke ontspanning in de relaties tussen Rusland en het Westen.

Erdogan heeft zich opnieuw opgeworpen als bemiddelaar. Hij onderhoudt goede relaties met de twee oorlogvoerende landen en Turkije is een vooraanstaand NAVO-lid dat geen sancties tegen Rusland heeft afgekondigd. Eerder was er tijdens de oorlog al contact tussen Oekraïne en Rusland op het niveau van ministers in Turkije. Erdogan heeft het initiatief genomen om Oekraïense havens en de Zwarte Zee met een internationale overeenkomst buiten de strijd te houden. Dat maakt sinds juli de export van veel Oekraïense landbouwproducten mogelijk.

Woensdag trok Erdogan om andere redenen al veel aandacht in Astana. Hij ging er na een onderhoud met de Kazachstaanse president Kassim-Jomart Tokajev in het paleis tafeltennissen met zijn gastheer en hield het tafeltennisbatje niet bij het handvat vast, tot vermaak van onder meer Turkse media.

In de Wandelgangen, een online rubriek van Vandaag Inside, besprak voormalig commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif met Wilfred de huidige situatie in Oekraïne en Rusland. Bekijk het terug in de onderstaande video.

In de Wandelgangen met Mart de Kruif: 'Poetin is volstrekt afhankelijk van India en China'
4:41
In de Wandelgangen met Mart de Kruif: 'Poetin is volstrekt afhankelijk van India en China'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.