Terug

Volg Vandaag Inside

‘Er is maar één manier om Haaland te stoppen en dat is hem een doodschop geven’

‘Er is maar één manier om Haaland te stoppen en dat is hem een doodschop geven’

19 okt 2021, 19:26

Ajax heeft dinsdagavond kans op succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League als het Erling Haaland weet te bedwingen. Het probleem voor de koploper van de Eredivisie is dat de spits zich zelden laat uitschakelen. Rafael van der Vaart adviseert Ajax dan ook extreme maatregelen te nemen.

‘In mijn ogen is er maar één manier om Haaland te stoppen... en dat is hem een doodschop geven’, lacht Van der Vaart in zijn analyse voor Ziggo Sport. ‘Maarja, dat zou ik niet aanraden.'

‘Nee, maar het is wel zo’, gaat de analist op serieuze toon verder. ‘Sommige spelers zijn níet te verdedigen. Je kan als Ajax wel zeggen “we gaan lekker in de 16 meter wachten, want dan is hij inderdaad niet zo gevaarlijk”, alleen je moet je eigen spel spelen.’

Natuurlijk heeft Borussia Dortmund veel meer goede spelers dan Haaland. Marco Reus, Mats Hummels, Nico Schulz, Julian Brandt, Jude Bellingham en Donyell Malen kan je ook om een boodschap sturen. Maar op de 21-jarige Noor staat geen maat. Hij is vaak ongrijpbaar en laat zich zelden een heel duel verdedigen. ‘Ajax is van het aanvallen en van het balbezit’, weet Van der Vaart. ‘Dus dan is er maar één ding: niet de bal verliezen want anders dan gaat ‘ie!’

De blonde spits scoorde 49 keer in 49 competitiewedstrijden voor Dortmund. Hij trof maar liefst 21 keer doel in 17 duels in de Champions League. Ter vergelijking: Lionel Messi had 40 duels nodig voor zijn eerste 21 doelpunten op het hoogste Europese niveau, Cristiano Ronaldo zelfs 56 wedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.