Terug

Volg Vandaag Inside

‘Er is geen enkel argument om hem niet mee te nemen naar het EK’

‘Er is geen enkel argument om hem niet mee te nemen naar het EK’

20 apr 2021, 14:07

Johan Derksen heeft zich opnieuw positief uitgelaten over Wout Weghorst. De spits van Wolfsburg maakte zaterdag in het verloren duel met Bayern München (2-3) alweer doelpunt nummer negentien van dit Bundesliga-seizoen. Reden genoeg om hem te selecteren voor het EK van komende zomer, denkt Derksen, al weet de besnorde analist niet of bondscoach Frank de Boer het met hem eens is.

Ik weet niet of Frank de Boer hem meeneemt, want hij kiest Luuk de Jong voor die rol', zegt Derksen maandag aan tafel bij Veronica Inside.

Johan stelt dat de bondscoach niet om Weghorst heen kan, maar dat hij betwijfelt of De Boer hem meeneemt. ‘Er zijn meer dingen waardoor Frank de Boer op het randje zit van dat hij zichzelf belachelijk maakt’, doelend op het selecteren van Ryan Babel. ‘Maar er is geen enkel argument om Wout Weghorst niet mee te nemen.’

‘Je kan niet om Weghorst heen’, vult Wim Kieft zijn VI-collega aan. ’19 doelpunten dit seizoen, vorig jaar 17 (16, red.) en het jaar daarvoor volgens mij ook 17, in een hele zware competitie. Je kan écht niet om hem heen.’

Frank de Boer passeerde Weghorst onlangs voor de WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar, maar gaf na afloop van de interlandperiode aan in Weghorst nog steeds een kandidaat voor het EK te zien. ‘Wout is nog steeds een kandidaat voor me’, zei de bondscoach. ‘Dat heb ik hem laatst ook verteld. Hij moet gewoon zo doorgaan. Ik heb hem nog steeds in het vizier en we blijven hem volgen.

Veronica Inside gemist? Klik HIER om de uitzending van maandagavond terug te kijken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.