Terug

Volg Vandaag Inside

'Er gaan weinig dagen voorbij dat ik niet aan die dag denk'

'Er gaan weinig dagen voorbij dat ik niet aan die dag denk'

22 sep 2021, 19:04

Ruim 3 maanden geleden zakte Christian Eriksen in elkaar tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Simon Kjaer was één van de eersten die hulp verleenden voor Eriksen en wordt veelal gezien als de held van dat moment. In gesprek met BILD laat Kjaer weten dat het moment een diepe indruk heeft gemaakt en dat hij nog bijna iedere dag moet denken aan de hectiek rondom Christian Eriksen.

Kjaer ontving een maand geleden de De President's Award van de UEFA, 'omdat hij het leven redde van Eriksen', meldde de UEFA destijds. Vandaag mocht de aanvoerder van Denemarken samen met bondscoach Kasper Hjulmand de Team van het Jaar-prijs van BILD in ontvangst nemen.

Tegenover BILD blikte Kjaer nog even terug op het traumatische moment. 'Misschien dat er één of twee dagen voorbijgaan dat ik er niet aan denk. Het is onderdeel van ons geworden. De periode na het incident waren heel moeilijk voor ons. We wisten niet wat we moesten verwachten toen we terugkwamen in het stadion en op het veld.'

Kjaer keerde op 1 september met Denemarken terug in het stadion van FC Kopenhagen, waar alle drama zich afspeelde, voor het WK-kwalificatieduel met Schotland. 'De herinneringen kwamen terug. Ik ging er stap voor stap doorheen. De warming-up, de opkomst, het volkslied. Het deed me veel. Maar toen we eenmaal speelden, was het weer zoals normaal', blikt Kjaer terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.