Terug

Volg Vandaag Inside

Engelse voetbalbond klaagt Cavani aan voor 'bedankje' op Instagram

Engelse voetbalbond klaagt Cavani aan voor 'bedankje' op Instagram

17 dec 2020, 13:03

De FA heeft een aanklacht ingediend tegen Edinson Cavani. Voor de Uruguayaanse spits van Manchester United dreigt nu een schorsing van minimaal drie wedstrijden. Cavani moet zich verantwoorden voor een opmerking die hij eind vorige maand na zijn twee doelpunten tegen Southampton op Instagram zette.

De 33-jarige spits beantwoordde een bericht waarin hij werd gefeliciteerd met zijn goals met "gracias negrito", iets wat vrij vertaald 'bedankt zwarte' betekent. Volgens Manchester United heeft die term in Engeland een andere lading dan in Zuid-Amerika.

"Het bericht was puur bedoeld als vriendelijke groet richting een vriend", verklaarde de Uruguayaan. "Het laatste wat ik wil, is iemand beledigen. Ik ben tegen racisme en heb het bericht verwijderd nadat mij was uitgelegd dat dit ook anders opgevat kan worden. Ik wil hiervoor mijn verontschuldigingen aanbieden."

Volgens de FA was het bericht beledigend en ongepast en heeft Cavani daarmee de sport in diskrediet gebracht. De spits heeft tot maandag 4 januari om te reageren op de aanklacht. Vorig seizoen werden onder anderen Bernardo Silva (Manchester City) en Dele Alli (Tottenham Hotspur) voor één duel geschorst omdat ze op social media de regels overtraden. In de aanloop naar dit seizoen is de schorsing voor racistische en discriminerende uitlatingen verhoogd naar minimaal drie duels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.