Terug

Volg Vandaag Inside

Engelse pers schrikt van 'savage attack' Danny Blind op ManUtd-trainer Solskjaer

Engelse pers schrikt van 'savage attack' Danny Blind op ManUtd-trainer Solskjaer

11 okt 2021, 13:37

Danny Blind heeft in een interview met de krant de Daily Mirror zich behoorlijk kritisch uitgelaten over Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer. Engelse media zagen deze 'aanval' van Blind niet aankomen.

De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal is niet te spreken over het huidige spel van The Red Devils. 'Wat is zijn plan? Dat is precies wat eraan ontbreekt met Solskjaer. Er is geen tactisch plan. Zijn team is niet in staat om druk te zetten op tegenstanders zoals Manchester City doet', vraagt Blind zich af. United staat momenteel op plek vier in de Premier League, met slechts twee punten achter koploper Chelsea. 'Je hoeft niet altijd met volle overgave erop te klappen, maar we zien er helemaal niets van. Bij Manchester United is alles gebaseerd op de kwaliteiten van individuele spelers. Die hebben de kwaliteiten en kunnen vaak een resultaat veiligstellen voor het team. Maar het is nooit een teamresultaat.'

Solskjaer maakte in 2018 de overstap van Molde FK naar Manchester United. 'We kunnen niet zeggen dat Solskjaer een lange carrière als toptrainer had, voordat hij naar Manchester United kwam', gaat Blind verder. 'Ja, hij werd kampioen in Noorwegen, maar dat is een ander niveau. Ik snap waarom hij meer tijd krijgt dan andere trainers zouden krijgen. Hij is een kind van de club. Maar wat nu wordt gepresteerd, is niet genoeg.' Desondanks geeft Blind aan dat het nu niet het juiste moment is voor een trainerswissel. In Engeland begrijpen ze niets van de onverwachte harde kritiek van Blind richting Solskjaer. Onder meer de Manchester Evening News stelt dat de tactiek van Manchester United 'op brute wijze bespot' wordt door Blind en de Daily Mirror beschrijft het als een 'savage attack' van de assistent van Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.