Terug

Volg Vandaag Inside

Engelse oud-doelman Ray Clemence (72) overleden

Engelse oud-doelman Ray Clemence (72) overleden

15 nov 2020, 18:04

De befaamde Engelse oud-doelman Ray Clemence is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vroegere club Liverpool op verzoek van zijn familie bekendgemaakt. "Nadat hij zo hard heeft gestreden, voor zo'n lange tijd, heeft hij nu vrede gevonden en heeft hij geen pijn meer. Wij hielden allemaal zoveel van hem, hij zal nooit worden vergeten", aldus zijn familie.

Bij Clemence werd in 2005 prostaatkanker vastgesteld. Hij laat zijn echtgenote, een zoon en twee dochters achter.

Liverpool noemde het overlijden van Clemence zeer droevig nieuws. Tussen 1967 en 1981 speelde hij 665 wedstrijden voor de Engelse club waarmee hij onder meer drie keer de Europa Cup 1, twee keer de UEFA Cup en vijf landstitels veroverde. Volgens kenners was hij de beste keeper ooit van Liverpool en in zijn glorietijd ook de beste van de wereld. In elf seizoenen miste hij slechts zes competitieduels van de Reds.

Na zijn succesvolle periode in Liverpool kwam Clemence nog zeven jaar uit voor Tottenham Hotspur. Hij speelde 61 interlands voor Engeland. Na zijn loopbaan als keeper trad hij als coach in dienst van de Engelse voetbalbond. In 2013 ging Clemence met pensioen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.