Terug

Volg Vandaag Inside

Engelse bondscoach staat door Ten Hag voor lastige beslissing: 'Ik zet mijn reputatie op het spel'

Engelse bondscoach staat door Ten Hag voor lastige beslissing: 'Ik zet mijn reputatie op het spel'

23 sep 2022, 14:13

Gareth Southgate is bereid zijn reputatie als bondscoach van het Engelse nationale elftal op het spel te zetten voor verdediger Harry Maguire. Sinds de komst van trainer Erik ten Hag is de 29-jarige voetballer bij Manchester United zijn basisplaats kwijtgeraakt en speelde hij pas drie keer in de Premier League. Toch geeft Southgate aan dat Maguire bij hem hoog in de pikorde staat.

"Hij is een belangrijke speler voor ons en het is belangrijk dat we achter onze beste spelers blijven staan. En dan maakt het niet uit wat voor reputatie ik heb, die zet ik daar dan graag voor op het spel", zei de bondscoach in aanloop naar de wedstrijd van vrijdagavond tegen Italië in de Nations League.

"Dit is duidelijk geen ideale situatie. Echter vormt het voor nu, zo vroeg in het seizoen, nog geen probleem. Lastiger wordt het wanneer we zeven of acht weken verder zijn en de situatie onveranderd blijft", keek Southgate al vooruit naar het WK dat in november begint. In Qatar nemen de Engelsen het op tegen Iran, de Verenigde Staten en Wales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.