Terug

Volg Vandaag Inside

Engelse archeologen vinden 2000 jaar oude dildo

Engelse archeologen vinden 2000 jaar oude dildo

20 feb 2023, 13:00

Archeologen uit Engeland hebben vermoedelijk een oude Romeinse dildo ontdekt. Het zou tot nu de enige levensgrote dildo zijn uit het Romeinse Rijk die is gevonden.

Het houten voorwerp werd al in 1992 gevonden en er werd toen vanuit gegaan dat het gereedschap was. Experts van de Newcastle University hebben het object opnieuw bestudeerd. "Voor mij is het vanzelfsprekend dat dit een penis is. Ik weet niet wie het zo in de catalogus heeft ingevoerd. Misschien dat iemand zich ongemakkelijk voelde of dacht dat Romeinen niet zulke ondeugende dingen deden", vertelt hoofddocent archeologie Rob Collins tegenover The Guardian.

De grootte van het voorwerp zorgt ervoor dat dit een bijzondere ontdekking is. "Wat dit een primeur maakt is dat het geen miniatuur penis is, maar een levensgrote. Het is ook belangrijk, omdat hout normaal gesproken niet zo lang intact blijft. We hebben geen parallellen kunnen vinden", aldus Collins.

Verder vertelt de docent dat het niet per se voor genot gebruikt is. "Het kunnen ook martelwerktuigen zijn. Ik ben mij zeer bewust van het gebruik van de term ‘seksspeeltje’. Hopelijk is het daar daadwerkelijk voor gebruikt. Dat is de meest opwindende en intrigerende mogelijkheid. Als dat het geval is, zou het, voor zover wij weten, de eerste Romeinse dildo zijn die uit archeologie is aangetroffen." Verder zou het object ook een keukenstamper kunnen zijn of een deel van een standbeeld. Mensen die er langs liepen konden het dan aanraken voor geluk.

Foto: © The Vindolanda Trust

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.