Terug

Volg Vandaag Inside

Engeland verrast Spanje in Sevilla

Engeland verrast Spanje in Sevilla

16 okt 2018, 00:58

SEVILLA (ANP) - Luis Enrique heeft als bondscoach van de Spaanse voetbalploeg zijn eerste nederlaag geleden. Engeland was maandag in een wedstrijd om de Nations League in Sevilla verrassend met 2-3 te sterk. De nummer vier van het laatste wereldkampioenschap leidde halverwege al met 0-3.

Vorige maand versloeg Spanje, ook in de Nations League, de Engelsen op Wembley nog met 1-2. Dit keer waren de rollen voor rust helemaal omgedraaid. Raheem Sterling opende na ruim een kwartier spelen met een schot in de bovenhoek de score. Marcus Rashford verdubbelde, na een goede pass van Harry Kane, in de 30e minuut de voorsprong. Opnieuw op aangeven van Kane kon Sterling in de 38e minuut opnieuw scoren.

Spanje probeerde de ruime achterstand na rust te herstellen. Invaller Paco Alcácer scoorde na een klein uur spelen tegen. Spanje mocht zich even later beklagen dat het geen strafschop kreeg na een overtreding van doelman Jordan Pickford. Sergio Ramos kopte in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog de 2-3 binnen, maar de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak floot daarna direct af.

Luis Enrique won tot maandag al zijn wedstrijden als bondscoach. Naast Engeland rekende Spanje onder zijn leiding in de Nations League ook af met Kroaitë (6-0) en in een oefenwedstrijd werd Wales met 1-4 aan de kant gezet.

Spanje blijft in groep 4 van de A-divisie van de Nations League wel koploper, met zes punten uit drie duels. Engeland volgt op twee punten achterstand. WK-finalist Kroatië, dat maandag Jordanië in een oefenwedstrijd met 2-1 aan de kant zette, is hekkensluiter met één punt uit twee duels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.