Terug

Volg Vandaag Inside

Engeland maakt volgens statistieken de meeste kans om het EK te winnen

Engeland maakt volgens statistieken de meeste kans om het EK te winnen

5 juli 2021, 14:30

De voetballers van Engeland maken de meeste kans om het EK voetbal te winnen. Databureau Gracenote meldt dat na simulaties van de resterende wedstrijden. Vooral het thuisvoordeel omdat de halve finales en de finale op Wembley in Londen worden gespeeld, geeft de ploeg van de Engelse bondscoach Gareth Southgate meer kans dan de drie overgebleven concurrenten.

Engeland zou volgens de berekeningen 40,3 procent kans hebben op de titel. Italië heeft 28,7 procent kans om Europees kampioen te worden en Spanje en Denemarken volgen met respectievelijk 16,7 procent en 14,3 procent.

Er zijn vier mogelijke finales met de halve finale van Italië-Spanje op dinsdag en die tussen Engeland-Denemarken woensdag. De kans dat er een finale komt tussen Engeland en Italië is met 39,8 procent het meest waarschijnlijk. Ook in de voorspelling vooraf aan het toernooi had Gracenote gezegd dat er de meeste kans was op een finale tussen Engeland en Italië.

"Uit historisch onderzoek maken wij op dat het thuisvoordeel het verschil in de kans om te winnen tussen het thuisspelende en uitspelende team verhoogt met 24 procent", zegt Simon Gleave van Gracenote. "De 25 'thuiswedstrijden' op Euro2020 laten dit verwachte verschil ook zien."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.