Terug

Volg Vandaag Inside

'Enfant terrible' Joey Barton vindt nieuwe club

'Enfant terrible' Joey Barton vindt nieuwe club

22 feb 2021, 14:46

Een gevreesde naam in het Engelse voetbal neemt weer plaats op de trainersbank. 'Enfant terrible' Joey Barton is aangesteld als coach van Bristol Rovers, een club uit het derde profniveau, de League One. De 38-jarige Barton heeft getekend tot 2023 en zit dinsdag al op de bank in de wedstrijd tegen Wigan Athletic.

Barton heeft een geduchte reputatie, zowel op als buiten het veld. Hij kwam als voetballer meermaals in opspraak door geweldpleging. Hij drukte ooit tijdens een avondje stappen een sigaret uit in het oog van een teamgenoot en zat in 2008 zelfs enkele maanden in de cel voor het mishandelen van een tiener.

Op het veld reeg hij de rode kaarten en schorsingen aaneen. Zo kreeg hij als speler van Queens Park Rangers eens een schorsing van twaalf wedstrijden. Barton deelde in een wedstrijd tegen Manchester City een elleboogstoot uit aan City-speler Carlos Tevez. Nadat hij daarvoor de rode kaart had gekregen, trapte hij Sergio Agüero en probeerde hij Vincent Kompany nog een kopstoot te geven. In 2017 volgde een uitsluiting van anderhalf jaar. De Engelse bond FA schorste Barton voor het plaatsen van 1260 weddenschappen op voetbalwedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.