Terug

Volg Vandaag Inside

Emotionele Irene Schouten breekt tijdens interview: 'Ik wilde dit niet vertellen'

Emotionele Irene Schouten breekt tijdens interview: 'Ik wilde dit niet vertellen'

4 feb 2023, 00:00

Drievoudig olympisch schaatskampioene Irene Schouten maakt een moeilijke tijd door. In december besloot de Noord-Hollandse al om de NK allround over te slaan om het wat rustiger aan te doen, maar dat lijkt nog niet genoeg te hebben geholpen. "Op wilskracht" plaatste de schaatsster van Team AH-Zaanlander zich zaterdag in Thialf ternauwernood voor de WK afstanden, waarna ze voor de camera van de NOS haar tranen niet kon bedwingen.

De 30-jarige Schouten zegt dat ze "al heel lang" tegen zichzelf aan het vechten is na haar succesvolle Olympische Spelen vorig jaar. "Het afgelopen jaar is op alle vlakken mentaal heel zwaar geweest. Er is zoveel bijgekomen. De Spelen leverden mij veel aandacht op en ik kon eigenlijk geen nee zeggen. Waarschijnlijk heb ik iets te veel gedaan van alles."

Volgens Schouten begon dit haar afgelopen zomer al een beetje dwars te zitten. "Maar in november en december ging alles steeds meer moeite te kosten. Vanaf december heb ik meer nee tegen dingen gezegd. Ik hoop dat dat op tijd is voor de WK." Die zijn van 2 tot en met 5 maart in Thialf, waar Schouten zich als nummer 3 op de 3000 meter nipt voor plaatste met een marge van drie honderdsten van een seconde.

Schouten gaat zondag opnieuw "vechten" om een startbewijs voor de 5000 meter op de WK te bemachtigen. Ze komt ook nog in actie op de massastart, maar die "hoeft ze niet te winnen".

Voor Schouten was de 3000 meter van zaterdag de eerste langebaanwedstrijd sinds de wereldbekerwedstrijden in Calgary in december. Ze sloeg de NK allround en daarmee ook de EK allround over.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.