Terug

Volg Vandaag Inside

Emmen-trainer Lukkien: 'Met één been opgestaan, we leven nog'

Emmen-trainer Lukkien: 'Met één been opgestaan, we leven nog'

20 feb 2021, 22:10

FC Emmen moest er heel lang op wachten, maar dat maakte de eerste overwinning van het seizoen alleen maar mooier voor trainer Dick Lukkien. "Dit geeft een heel goed en voldaan gevoel", zei Lukkien na de zege op PEC Zwolle (3-2). "Zeker omdat we met onze eigen manier van voetballen dikverdiend hebben gewonnen. Menigeen had ons al afgeschreven, maar we zijn nu met één opgestaan. We leven nog."

De laatste zege van Emmen dateerde van 7 maart vorig jaar. Dit seizoen stond de club uit Drenthe na 22 speelrondes nog altijd op nul overwinningen. "We hebben heel veel wedstrijden gespeeld waarin het net niet mee zat", aldus Lukkien. "Dat we kunnen voetballen, dat is wel duidelijk. Maar ergens zijn we het kwijtgeraakt. We hebben de bodem aangeraakt, maar zijn nu weer opgekrabbeld. Nu moeten we terugkomen." Met 9 punten staat Emmen onderaan, maar het verschil met Willem II is teruggebracht tot 4 punten.

Caner Cavlan, de linksback van Emmen, had zijn ploeggenoten eerder in de week een filmpje laten zien van Robin van Persie. "Het ging over een gesprek dat Van Persie met zijn zoontje had", vertelde Cavlan bij ESPN. "Zijn zoontje was teleurgesteld nadat hij een wedstrijd op de bank had gezeten, maar Van Persie zei tegen hem: wil je een loser zijn of een winnaar? Je moet altijd naar jezelf kijken en niet naar de trainer of naar anderen wijzen. Dat heb ik de jongens meegegeven in de kleedkamer. Ik weet niet of het daardoor komt, maar we hebben hier wel enorm hard voor geknokt."

Aanvoerder Michael de Leeuw ziet weer perspectief voor Emmen. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar het is heerlijk om weer te winnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.