Terug

Volg Vandaag Inside

Emmen houdt na zege op NAC uitzicht op nog een jaar Eredivisie

Emmen houdt na zege op NAC uitzicht op nog een jaar Eredivisie

3 juni 2023, 21:51

FC Emmen heeft de eerste horde op weg naar handhaving in de Eredivisie genomen. De club uit Drenthe won ook de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (2-0). Richairo Zivkovic opende de score met een wonderschone treffer. Jasin-Amin Assehnoun tekende in blessuretijd voor de eindstand

Emmen had de uitwedstrijd tegen NAC ook al gewonnen (1-2). De club strijdt komende week in twee duels met Almere City om een plekje in de Eredivisie voor het volgende seizoen. Beide ploegen ontmoeten elkaar dinsdag voor het eerst. De allesbeslissende return staat voor volgende week zondag op het programma.

Almere City schakelde eerder op zaterdag VVV-Venlo uit in de play-offs voor promotie en tegen degradatie. De formatie van trainer Alex Pastoor nam de strafschoppen beter. Doelman Nordin Bakker stopte drie strafschoppen en zag ook nog een inzet vanaf 11 meter over zijn doel gaan.

NAC nam niet vanaf het eerste fluitsignaal alle risico om de in de thuiswedstrijd opgelopen achterstand ongedaan te maken. De bezoekers kregen wel kansen om gevaarlijk te worden. Maar steeds was de laatste pass niet goed, tot ergernis van trainer Peter Hyballa.De tweestrijd was zo goed als beslist nadat Zivkovic de bal in de 62e minuut prachtig in de bovenhoek had geschoten. Assehnoun maakte in blessuretijd aan het laatste beetje onzekerheid een einde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.