Terug

Volg Vandaag Inside

Eloy Room pakt Amerikaanse titel met Columbus Crew

Eloy Room pakt Amerikaanse titel met Columbus Crew

13 dec 2020, 12:15

Doelman Eloy Room heeft met Columbus Crew SC de Amerikaanse voetbaltitel veroverd. Columbus Crew was in de finale van de Major League Soccer (MLS) met 3-0 te sterk voor Seattle Sounders, de kampioen van vorig jaar. De 31-jarige Room pakte eerder een landstitel in de Eredivisie met PSV, waarbij hij twee jaar als reservekeeper fungeerde.

De doelman uit Nijmegen, international van Curaçao, verhuisde vorig jaar van Eindhoven naar de Verenigde Staten. Room was het grootste deel van dit seizoen de nummer 1 onder de lat bij Columbus Crew en keepte ook in de MLS-finale tegen Seattle Sounders. Bij de tegenstander kwam Kelvin Leerdam na een uur spelen binnen de lijnen.

De Argentijnse middenvelder Lucas Zelarayán was de grote man bij Columbus Crew. Hij maakte de 1-0 in de eerste helft en gaf de assist waaruit Derrick Etienne nog voor de pauze de 2-0 binnenschoot. In de slotfase, kort nadat oud-Ajacied Nicolás Lodeiro namens Seattle Sounders op de paal had geschoten, besliste Zelarayán de wedstrijd door ook de 3-0 te maken.

"Ik heb heel wat goede spelers gecoacht, maar deze jongen is ongelooflijk", zei trainer Caleb Porter over de 28-jarige Zelarayán, die ook werd gekozen tot meest waardevolle speler (MVP). "Na de wedstrijd hadden we een mooi moment samen. Hij zei dat ik zijn leven heb veranderd. Ik antwoordde dat hij ook mijn leven heeft veranderd."

Zo'n 1500 voetbalfans mochten ondanks de coronamaatregelen naar binnen in het stadion van Columbus. De MLS-finale was het slotstuk van een seizoen dat door de coronacrisis heel anders verliep dan normaal. De competitie lag geruime tijd stil en werd daarna in toernooivorm hervat in een 'bubbel' in Orlando.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.