Terug

Volg Vandaag Inside

Elia: 'Niet normaal dat Turkse competitie doorspeelt'

Elia: 'Niet normaal dat Turkse competitie doorspeelt'

19 mrt 2020, 12:40

Eljero Elia snapt niks van het feit dat er in de Turkse competitie vrolijk doorgespeeld wordt. De vleugelspeler van Istanbul Basaksehir pleit alsnog voor het stilleggen van de competitie.

'Natuurlijk hadden we hier in Turkije ook moeten stoppen met voetballen', zegt de Nederlander donderdag tegen het AD. "De hele wereld is in de ban van het coronavirus, maar in Turkije spelen we vrolijk verder. Ik vind het niet normaal.'

Eerder deze week liet de Nigeriaanse middenvelder John Obi Mikel zich ook uit over de kwestie van het coronavirus. Zijn uitspraken leidde ertoe dat zijn contract bij Trabzonspor in onderling overleg werd ontbonden.

'De mensen van de club van Mikel zeiden: 'Ben je gek of zo? We kunnen voor het eerst in jaren weer kampioen worden, niemand kan nu toch stoppen?' En nu is hij weg. Niet iedereen neemt het je in dank af, maar er is meer dan voetballen, toch?', reageert Elia op het incident.

De 33-jarige aanvaller vertelt dat er wel degelijk maatregelen genomen worden: 'Het lijkt mij niet dat de restaurants in Turkije voor niets dicht zijn gegaan, maar wij voetballen wel door. Daarnaast ontsmetten ze dagelijks de straten in Istanboel.'

Elia is deze zomer transfervrij, omdat zijn contract in Istanboel afloopt en hij niet wil bijtekenen. De oud-Feyenoorder zal dus op zoek moeten naar een nieuwe club. 'Door het coronavirus en doordat ik niet meer in de basis sta, is het toch een beetje aftellen geworden hier.'

Update: De FIFPro, de internationale spelersvakbond, heeft de Turkse voetbalbond en competitiemakers inmiddels dringend verzocht om te overwegen de competitie alsnog stil te leggen. Er zijn naar verluidt diverse klachten ontvangen van buitenlandse spelers die in Turkije voetballen.

VIDEO - René vreest coronavirus: 'Ik ga ervan uit dat ik het krijg'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.