Terug

Volg Vandaag Inside

El Yaakoubi geen aanvoerder meer van Excelsior na ophef over OneLove-campagne

El Yaakoubi geen aanvoerder meer van Excelsior na ophef over OneLove-campagne

28 mrt 2023, 16:45

Redouan El Yaakoubi is niet langer de aanvoerder van Excelsior, zo meldt de club via de officiële kanalen. Yaakoubi weigerde anderhalve week geleden, net als teamgenoot Marouan Azarkan, te poseren bij een OneLove-spandoek voor het thuisduel met Cambuur .

Excelsior laat in een statement weten: "Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is.

Hoewel we primair een voetbalclub zijn beseffen we als geen ander dat we ook een maatschappelijke functie hebben en daar doen wij iedere dag iets mee. De OneLove-actie, hoe goed ook bedoeld, heeft zaken op scherp gezet. Mensen tot iets dwingen is nooit de weg.

Daarom hebben we in het belang van de club, de speler en sportieve doelstelling die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die beiden hebben in de maatschappij. Deze keuze doet niks af aan de belangrijke rol die Redouan als persoon, mens en professional vervult binnen de kleedkamer en op het veld. Deze staat op geen enkele manier ter discussie.

In het restant van dit seizoen gaan we als één team, als één club vechten voor onze sportieve doelstellingen en blijven we ons inzetten voor gelijkheid in onze samenleving. Een samenleving waarin we niemand uitsluiten, maar alleen tot iets kunnen komen als we met elkaar de dialoog aangaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.