Terug

Volg Vandaag Inside

El Yaakoubi en Azarkan creëren rel door niet bij One Love-spandoek te poseren

El Yaakoubi en Azarkan creëren rel door niet bij One Love-spandoek te poseren

19 mrt 2023, 20:50

Tegelijkertijd met De Klassieker vochten Excelsior en Cambuur in Rotterdam een heus degradatieduel uit. Excelsior wist met ruime cijfers te winnen (4-1) en staat daardoor voorlopig boven de degradatiestreep. Een zorgeloze middag dus, in het van Donge en de Roo-stadion. Op één moment na: aanvoerder El Yaakoubi en Azarkan weigerden namelijk te poseren bij het One Love-spandoek.

Het was dit weekend in de Eredivisie weer tijd om extra aandacht te besteden aan de homohaat en het racisme en discriminatie in de voetbalstadions. Een onderdeel hiervan is het poseren met een One Love-spandoek voorafgaand aan de wedstrijden, met alle 22 veldspelers en het arbitrale trio.

Waar dit ook netjes leek te gebeuren, viel er ineens iets op: twee spelers van Excelsior stonden op hun speelhelft en ontbraken dus op de foto met het spandoek. De clubleiding van Excelsior is hier niet over te spreken en beide spelers mochten geen interviews geven na de wedstrijd.

Marinus Dijkhuizen, de trainer van de Kralingers, reageerde na afloop als volgt: "Ik heb deze week geprobeerd om me er zo veel als mogelijk afzijdig van te houden, want ik vind dit eigenlijk iets voor de directie. Van tevoren is alles doorgesproken, maar dan loopt het toch anders. Dat is eerlijk gezegd wel een vervelend smetje op deze wedstrijd," zo zei hij voor de camera’s van ESPN.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.