Terug

Volg Vandaag Inside

'El Ghazi en Kluivert in beeld als opvolger Antony bij Ajax'

'El Ghazi en Kluivert in beeld als opvolger Antony bij Ajax'

26 aug 2022, 18:45

De transfermarkt sluit in Nederland op woensdag 31 augustus en met name Ajax moet vrezen dat sterspeler Antony nog vertrekt naar Manchester United. Mocht het zover komen, dan zullen de Amsterdammers hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een vervanger.

Hakim Ziyech lijkt in dat geval de voornaamste kandidaat om de vacature van rechtsbuiten in te vullen. Ajax zou de speler van Chelsea graag willen huren, maar dat ziet Ziyech echter niet zitten, stelt Mike Verweij in de podcast Kick-off. Dat heeft ervoor gezorgd dat de onderhandelingen met de Londenaren vast zitten, waardoor de Amsterdammers waarschijnlijk moeten doorschakelen.

"Het niet kunnen halen van Ziyech stelt Ajax wel voor een gigantisch probleem. Dan moet je alternatieven gaan bedenken, mocht Antony tóch gaan vertrekken", aldus Verweij. "Dan hoor je de naam van Justin Kluivert. En Anwar El Ghazi is ook een naam die rondzingt in Amsterdam. Maar dat is natuurlijk geen Ziyech en dat zal Ajax ook wel sterken in de overtuiging dat Antony moet blijven. Dat speelt wel mee om zo moeilijk te doen in de transfer van Antony."

Een ander scenario zou zijn dat Ajax geen vervanger haalt voor Antony. Met Berghuis hebben de Amsterdammers namelijk wel een kandidaat voor de rechtsbuiten-positie. Echter is dat volgens Verweij haast uitgesloten. "In de speelwijze van Schreuder wil hij op de flanken graag snelheid en diepgang hebben. El Ghazi en Kluivert hebben dat meer."

Volgens Valentijn Driessen is het geen goed plan om Kluivert te halen als opvolger van Antony. "Niet voor rechtsbuiten. Hij is bij Ajax doorgebroken als linksbuiten en niet op rechts. Dan vind ik het heel raar dat je zo iemand - die op links het beste uit de voeten komt - voor de rechterkant haalt. El Ghazi vind ik dan wel interessant. Hij heeft ook zijn debuut vanaf de rechterkant gemaakt. Die vind ik beter dan Kluivert. Wat zeggen ze altijd? Onder druk wordt alles vloeibaar...", besluit de chef voetbal van De Telegraaf.

In Vandaag Inside vertelde Johan dat hij begrijpt dat Ziyech de voorkeur geeft aan Tottenham Hotspur boven Ajax. Bekijk het fragment hieronder.

'Ik kan me voorstellen dat Ziyech de voorkeur geeft aan Tottenham boven Ajax'
2:44
'Ik kan me voorstellen dat Ziyech de voorkeur geeft aan Tottenham boven Ajax'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.