Terug

Volg Vandaag Inside

Eindhovenaar moet Amnesty megabedrag doneren na ludieke actie voor Xavi Simons

Eindhovenaar moet Amnesty megabedrag doneren na ludieke actie voor Xavi Simons

30 nov 2022, 13:00

Xavi Simons moet nog altijd wachten op zijn eerste minuten in het shirt van het Nederlands elftal, nadat bondscoach Louis van Gaal de PSV'er ook tegen Qatar niet nodig bleek te hebben. Dat heeft een opportunistische Eindhovenaar geweten ook: hij beloofde een donatie bij iedere like en retweet wanneer Simons op de bank zou blijven.

"Ik heb vandaag toevallig tegen Xavi gezegd dat hij een stap zou kunnen maken", vertelde Van Gaal op de persconferentie voorafgaand aan het laatste groepsduel tegen Qatar. Daarmee hintte hij op speelminuten voor de 19-jarige middenvelder. Voor Twitteraar 'Rood van Nistelruuij' was het dan ook duidelijk: Simons zou zijn debuut maken.

Om zijn voorspelling extra kracht bij te zetten beloofde hij vijftig eurocent per like en retweet te doneren aan mensenrechtenorganisatie Amnesty International bij het uitblijven van zijn debuut. En zo geschiedde. Gedurende de wedstrijd bracht Van Gaal onder meer middenvelders Steven Berghuis, Teun Koopmeiners en Kenneth Taylor, maar moest Simons toekijken.

Het bericht van 'Rood van Nistelruuij' is inmiddels bijna 17.000 keer geliked en door 1.700 personen geretweet. Dat zou Amnesty een bedrag opleveren van ruim 9.000 euro. Tegenover het Eindhovens Dagblad laat hij echter weten niet het volledige bedrag te storten. "Wellicht dat er op een creatieve manier toch iets ontstaat om een aardige donatie bij elkaar te kunnen verzamelen."

De PSV-fan heeft een crowdfunding gestart om het bedrag bijeen te krijgen. "Laten we met z'n allen voor een mooie donatie zorgen. Ik zal met mijn grote mond alvast € 250,- doneren. Bij veel donaties zal ik nogmaals € 250,- doneren", aldus de sportieve 'Rood van Nistelruuij'.

In De Oranjewinter vertelde Johan Derksen reeds dat zijn voorkeur zou uitgaan naar Noa Lang, in plaats van Simons. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan geeft voorkeur aan Noa Lang boven Xavi Simons
1:33
Johan geeft voorkeur aan Noa Lang boven Xavi Simons

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.