Terug

Volg Vandaag Inside

Einde van een tijdperk: Gianluigi Buffon (45) zet punt achter loopbaan

Einde van een tijdperk: Gianluigi Buffon (45) zet punt achter loopbaan

2 aug 2023, 15:30

heeft zijn carrière na 28 jaar beëindigd. De 45-jarige keeper bevestigde zijn afscheid met een video op sociale media. De wereldkampioen van 2006 had nog een doorlopende verbintenis bij Parma, maar besloot om zijn contract in te leveren. Het is de bedoeling dat Buffon een functie krijgt in de technische staf van de voetbalbond van Italië.

"Dat was het dan mensen", schreef Buffon bij een video met hoogtepunten uit zijn loopbaan. "Jullie hebben mij alles gegeven. Ik heb jullie alles gegeven. We hebben het samen gedaan."

Buffon maakte in 1995 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Italiaanse Serie A bij Parma, waar hij ook de jeugdopleiding had doorlopen. Hij won met de club de Italiaanse beker en de UEFA Cup, voordat hij in 2001 naar Juventus vertrok.

De doelman werd in Turijn tien keer landskampioen en veroverde verder onder meer vijf keer de Italiaanse beker. Ondanks een degradatie van de club na een omkoopschandaal bleef hij Juventus trouw en werd hij met Juve een jaar later, in 2007, kampioen van de Serie B.

Buffon speelde een jaar voor Paris Saint-Germain in het seizoen 2018-2019, voordat hij terugkeerde naar Juventus. Hij tekende in 2021 een contract bij zijn eerste club Parma, waar hij nog 43 wedstrijden aan zijn imposante totaal toevoegde.

In totaal speelde Buffon 975 clubwedstrijden. Daarnaast speelde hij 176 interlands voor Italië en veroverde met zijn land in 2006 de wereldtitel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.