Terug

Volg Vandaag Inside

Einde EK voor Sari van Veenendaal

Einde EK voor Sari van Veenendaal

11 juli 2022, 11:10

Keepster Sari van Veenendaal komt niet meer in actie bij het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. Van Veenendaal liep tijdens de openingswedstrijd van zaterdag tegen Zweden een schouderblessure op. Uit nader onderzoek is gebleken dat ze dit EK niet meer in actie kan komen.

'Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team. Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen', reageert bondscoach Mark Parsons.

Van Veenendaal blesseerde zich zaterdag toen ze bij een hoge bal hard in aanraking kwam met verdedigsters Stefanie van der Gragt en Lynn Wilms. De doelvrouw, die in 2019 werd uitgeroepen tot beste keepster van de wereld, probeerde het nog wel even, maar moest zich halverwege de eerste helft toch laten vervangen door Daphne van Domselaar.

De doelvrouw keert maandag terug naar Nederland. Jacintha Weimar is opgeroepen als haar vervanger. Weimar, keepster bij Feyenoord, stond al op de stand-by list. Regelgeving van de Europese voetbalbond UEFA schrijft voor dat keepers, in tegenstelling tot veldspelers, tijdens het toernooi vervangen mogen worden bij een aantoonbare blessure.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.