Terug

Volg Vandaag Inside

Drama voor Oranje Leeuwinnen: Lieke Martens verlaat EK-selectie

Drama voor Oranje Leeuwinnen: Lieke Martens verlaat EK-selectie

19 juli 2022, 16:53

Het Nederlands elftal moet bij het EK voetbal voor vrouwen verder zonder Lieke Martens. De aanvalster heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland een voetblessure opgelopen. Uit onderzoek blijkt dat de blessure zo ernstig is dat ze dit toernooi niet meer kan spelen.

'Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons. Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen', zegt bondscoach Mark Parsons, die geen vervangster voor Martens op mag roepen.

Nederland speelt zaterdag in de kwartfinale tegen Frankrijk.

Martens wist op het EK nog niet echt te overtuigen. Tegen Zwitserland haalde Parsons haar en mede-aanvalster Lineth Beerensteyn bij een stand van 1-1 naar de kant. Invalsters Romée Leuchter en Victoria Pelova maakten daarna het verschil voor Oranje: 4-1.

Eerder raakte Nederland keepster Sari van Veenendaal kwijt op het EK. Zij raakte geblesseerd in het openingsduel tegen Zweden (1-1). Daarnaast liepen middenveldster Jackie Groenen en aanvalster Vivianne Miedema het coronavirus op. Groenen deed tegen Zwitserland weer mee, Miedema nog niet. Ze is normaal gesproken tegen Frankrijk wel weer inzetbaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.