Terug

Volg Vandaag Inside

Eigenaar AS Monaco weer vrij, blijft verdachte

Eigenaar AS Monaco weer vrij, blijft verdachte

7 nov 2018, 20:49

MONACO (ANP/RTR) - De Russische eigenaar Dimitri Ribolovlev van voetbalclub AS Monaco is weer vrij. De politie heeft Ribolovlev 24 uur ondervraagd.

Dinsdag werd de kunstmestmagnaat in Monaco gearresteerd vanwege een grootschalig onderzoek naar kunsthandel. De Rus, die sinds 2011 eigenaar is van Monaco, wordt verdacht van corruptie en machtsmisbruik.

De zaak draait om een geschil tussen de Rus en kunsthandelaar Yves Bouvier. Deze Zwitser verkocht in tien jaar 38 kunstwerken aan Ribolovlev. Deze laatste vindt dat Bouvier hem voor een miljard heeft opgelicht door de prijs van de kunststukken op te blazen. Ribolovlev zou zijn macht in het dwergstaatje hebben aangewend om justitie te beïnvloeden in het geschil.

Salvator Mundi

Ribolovlev kocht in 2013 Leonardo da Vinci's Salvator Mundi voor 127 miljoen dollar van Bouvier. Het schilderij werd op 15 november 2017 voor 450 miljoen dollar geveild en komt te hangen in het Louvre Abu Dhabi.

AS Monaco ontkende woensdag beschuldigingen van het Franse opinieblad Mediapart, dat schreef dat Ribolovlev bij de transfer van Kylian Mbappé naar Paris Saint-Germain geld in eigen zak zou hebben gestoken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.