Terug

Volg Vandaag Inside

Egypte en Zuid-Afrika willen Afrika Cup

Egypte en Zuid-Afrika willen Afrika Cup

16 dec 2018, 11:54

CAÏRO (ANP) - Na Egypte heeft ook Zuid-Afrika zich gemeld om de organisatie van de Afrika Cup van 2019 op zich te nemen. Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond CAF bekendgemaakt kort nadat de inschrijvingstermijn was verlopen. Een nieuwe locatie is nodig nadat Afrikaanse voetbalautoriteiten Kameroen de organisatie hadden ontnomen vanwege de gebrekkige staat van de stadions en de infrastructuur in dat land.

Het toernooi om de Afrika Cup kent twee primeurs. Niet alleen nemen er 24 teams mee in plaats van zestien, ook wordt het gehouden in juni in plaats van december. Egypte's kandidaatstelling is opmerkelijk: pas sinds september worden daar fans weer toegelaten tot de stadions, al is hun aantal nog beperkt. Bij politiek getinte rellen in 2012 bij een wedstrijd in Port Said waren 74 mensen om het leven gekomen, waarna competitieduels 6 jaar lang voor lege tribunes werden afgewerkt.

Zuid-Afrika beschikt sinds het WK voetbal over tal van moderne stadions. De CAF beslist op 9 januari.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.