Terug

Volg Vandaag Inside

Curaçao met Room en Bacuna naar historische overwinning

Curaçao met Room en Bacuna naar historische overwinning

22 juni 2019, 11:15

Het voetbalelftal van Curaçao heeft een voor het eiland historische zege geboekt. De ploeg won voor het eerst een wedstrijd in de Gold Cup, het kampioenschap van de landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. In het Amerikaanse Houston werd Honduras met 1-0 verslagen. Maker van het bijzondere doelpunt was Leandro Bacuna. Zijn treffer was tevens de eerste goal ooit voor Curaçao op de Gold Cup.

Eloy Room was van grote waarde voor de ploeg van bondscoach Remko Bicentini. De doelman, die PSV verlaat, verrichtte welgeteld vijftien reddingen.

De ploeg van het Antilliaanse eiland, met ook eredivisiespelers als Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Jafar Arias (FC Emmen) en Elson Hooi (ADO Den Haag), kan zich nog plaatsen voor de kwartfinales. Jamaica is de volgende tegenstander.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.