Terug

Volg Vandaag Inside

Eerste nederlaag PEC onder trainer Stam

Eerste nederlaag PEC onder trainer Stam

15 feb 2019, 23:03

DEN HAAG (ANP) - De ongeslagen reeks van PEC Zwolle onder trainer Jaap Stam is in Den Haag een halt toegeroepen door ADO. De thuisploeg won met het kleinst mogelijke verschil 1-0. Giovanni Troupée was de maker van het winnende doelpunt, dat op slag van rust viel.

De uitslag had effect op de stand in de eredivisie, want ADO klom dankzij de drie punten van de dertiende naar de negende plek. PEC zakte een plek van elf naar twaalf.

De Zwollenaren waren in het niet al te hoogstaande duel de betere ploeg. De mannen van Stam hadden meer balbezit, maar creëerden weinig kansen. ADO stelde er niet veel tegenover en kon de aanhang amper plezieren, behalve dan met die ene goal van Troupée en daarmee de winst.

PEC speelde de wedstrijd niet met elf man uit. Middenvelder Younes Namli kreeg tien minuten voor tijd na een akkefietje met ADO-speler Sheraldo Becker zijn tweede gele kaart en kon met rood inrukken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.