Eerste competitiezege FC Utrecht in 2019

17 feb 2019, 19:39

DOETINCHEM (ANP) - FC Utrecht heeft voor de eerste keer in twee maanden weer eens gewonnen in de eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg De Graafschap met 1-0. Een kwartier voor tijd kwam Simon Gustafson op de Vijverberg tot scoren uit een strafschop.

De thuisclub kreeg de eerste kansen. Leeroy Owusu was in de 21e minuut dicht bij 1-0. Doelman David Jensen kon het schot van de verdediger keren. FC Utrecht had na een half uur even een opleving. Michiel Kramer schoot voorlangs en Owusu wist de inzet van Gustafson te blokkeren.

Na de rust ging het tempo iets omhoog. Buitenspeler Furdjel Narsingh miste namens de thuisploeg in kansrijke positie. Ploeggenoot Charlison Benschop tikte na ruim een uur net naast.

Raak schot

Bij FC Utrecht viel Jean-Christophe Bahebeck sterk in. Hij zette in de 71e minuut Gyrano Kerk alleen voor het doel van Hidde Jurjus. Zijn schot verdween naast. Kort daarna werd Bahebeck gevloerd door Azor Matusiwa. Gustafson schoot raak van elf meter (0-1). De Graafschap had daarna eveneens recht op een strafschop, maar de VAR wilde er niet aan.